Kevytyrittäjyyttä rakennusalan ammattilaisille

Rakentajakeskuksen kautta itsenäisesti kevytyrittäjänä työskentely sopii rakennusalan ammattilaisille, jotka haluavat nauttia yrittäjän vapaudesta ja keskittyä tekemään työnsä itsenäisesti ja ilman yritystoiminnan pyörittämisen vaatimaa ylimääräistä byrokratiaa.

Voit laskuttaa rakennusalan työt ilman omaa yritystä ja saat vapauden hinnoitella työsi sekä valita työaikasi itse. Koska voit määritellä omien eläkemaksujesi suuruuden, voit myös saada suuremman osan tuloistasi käteen.

Palkkalaskuri

Työn laskutus tuntihinta alv 0 %
 €
Työtunnit
 h
Laskutus yhteensä
2 400,00 €
Veroprosenttisi
 %
Kilometrikorvaus
 km
Ateriakorvaus
 kpl

Työsuhteessa

Saat käteen arviolta
0 €
Saat käteen tunnilta
0 €

Kevytyrittäjänä / Raksayrittäjänä

Saat käteen arviolta
0 €
Saat käteen tunnilta
0 €

Sinulle nimetään oma, henkilökohtainen projektikoordinaattorisi, joka auttaa tarvittaessa sinua löytämään töitä. Luonnollisesti voit myös hankkia itse töitä omalla aktiivisuudellasi, minkä lisäksi kevytyrittäjäjäsenenä saat käyttöösi työpankkimme. Saat itse sopia työsi hinnan, ehdot ja aikataulun asiakkaan kanssa, mutta projektikoordinaattorisi on käytettävissäsi myös näissä toimissa.

Rakentajakeskus huolehtii siitä, että voit keskittyä omaan osaamiseesi ilman, että sinun tarvitsee tuhlata aikaasi yrityksen pyörittämiseen liittyvään byrokratiaan. Laskutamme työsi ohjeidesi mukaisesti sekä huolehdimme, että laskut tulevat asianmukaisesti maksetuiksi.

Oman eläketurvasi saat määritellä itse ottamalla YEL-vakuutuksen, jonka kustannus on minimissään noin 2000 euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että kevytyrittäjänä sinun on mahdollista saada tekemästäsi työstä maksetusta korvauksesta merkittävästi palkkatyötä suurempi osuus itsellesi, sillä palkkatyössä eläkevakuutusmaksu määräytyy suoraan palkan perusteella.

Jos työkohteeseen kuuluu osia, jotka eivät kuulu omaan osaamisalueeseesi (esimerkiksi laatoitus- tai tapetointityöt), on sinulla mahdollisuus hyödyntää Rakentajakeskuksen muiden erikoisosaajien ammattitaitoa apuna projektissasi. Näin osaamisesi ei tarvitse rajoittua omaan erikoisosaamiseesi, vaan käytettävissäsi on koko Rakentajakeskuksen ammattitaito.

Aloittaminen kevytyrittäjänä on helppoa: Ensimmäinen askel on ilmoittautua työnhakijaksi kohdassa "Tule töihin!" Rekrytoijamme ottavat sinuun yhteyttä sopiakseen henkilökohtaisen osaamiskartoituksen ja auttaakseen sinut alkuun.

Kenelle työskentely kevytyrittäjänä sopii?

Työskentely kevytyrittäjänä sopii sinulle, jos olet rakennusalan ammattilainen, joka haluaa työskennellä itsenäisesti ja yrittäjämäisesti ilman yrityksen perustamiseen liittyvää byrokratiaa. Kevytyrittäjyys on myös hyvä tapa kokeilla yrittäjänä toimimista ilman tarvetta oman yrityksen perustamiseen.

Tarvitsenko oman yrityksen/y-tunnuksen?

Et tarvitse, käytännössä kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa, että voit laskuttaa ilman omaa yritystä.

Kuinka löydän töitä?

Voit käyttää omaa aktiivisuuttasi töiden löytämiseen, käyttää avuksesi kevytyrittäjäjäsenille tarjoamaamme työpankkia tai hyödyntää oman projektikoordinaattorisi osaamista.

Mikä on projektikoordinaattori?

Kun aloitat kevytyrittäjänä, Rakentajakeskus nimeää sinulle projektikoordinaattorin, joka auttaa sinua työn löytämisessä, hinnoittelussa ja yksityiskohtien sopimisessa.

Millaisia töitä Rakentajakeskuksella on tarjolla?

Työt voivat olla vuokratyön kaltaisia projekteja isoilla rakennustyömailla, kodin remontteja yksittäisille kuluttajille tai mitä tahansa niiden väliltä.

Miten minun on kevytyrittäjänä mahdollista saada suurempi osuus työstäni maksetusta korvauksesta itselleni?

Kevytyrittäjänä sinun tulee ottaa YEL-vakuutus, jonka suuruuden voit määritellä itse. Minimissään YEL-vakuutuksen kustannus on noin 2000 euroa vuodessa. Sen sijaan tavanomaisessa palkkatyösuhteessa eläkevakuutusmaksun määrä on noin 25 % palkasta. Toisin sanoen, jos palkkasi on esimerkiksi 25000 euroa vuodessa, maksat työeläkemaksua noin 6000 euroa vuosittain, joten tässä esimerkkitapauksessa kevytyrittäjänä voisit saada itsellesi 4000 euroa enemmän vuodessa.

Miten työaikani määräytyvät?

Saat itse sopia työsi suorittamisesta asiakkaan kanssa.

Millainen on vakuutusturvani?

Rakentajakeskus ottaa puolestasi tapaturmavakuutuksen, joka kattaa työssä ja vapaa-aikana tapahtuneet vahingot.

Kuinka pääsen töihin?

Ensimmäinen askel kohti kevytyrittäjyyttä on tietosi antaminen kohdassa "Tule töihin!", jonka jälkeen Rakentajakeskukselta otetaan sinuun yhteyttä henkilökohtaisen haastattelun ja osaamiskartoituksen sopimiseksi. Ilmoittautuminen on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.